IGP Pa de Pagès Català
El pa rodó de sempre
Tenim entre mans un pa rodó, el de tota la vida, el pa de pagès català de sempre. L’etimologia del qual ja ens dona una pista del seu origen. Es tracta d’un pa de gran aroma i sabor, amb una llarga tradició i un fort arrelament al territori.
Zona de producció i elaboració: tot el territori català emparat sota la IGP.
Característiques: pa rodó d’imatge rústica, de crosta gruixuda i cruixent, molla esponjosa i alveolat gran i irregular. Organolèpticament és un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores des de la seva cocció. Tot el procés d'elaboració es dur a terme seguint mètodes tradicionals, realitzant manualment, com a mínim, el format; amb fermentacions lentes i coent les masses sempre en forns de solera refractària.
C. Pau Claris 134
Barcelona - 08009
+34 934 871 818 / 685 102 105
secretaria@padepagescatala.org