DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya
Llet fresca de vaca frisona i maduració tradicional
Al Pirineu, concretament a l’Alt Urgell i la Cerdanya, s’hi elaboren els formatges de la DOP Alt Urgell i la Cerdanya amb llet fresca de vaca frisona. Els reconeixem per la textura tendra, cremosa i el sabor suau i equilibrat. La seva maduració tradicional afavoreix que es desenvolupin aromes amb notes de fruita seca, molsa i bolets.
Zona de producció i elaboració: comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
Característiques: formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o marfil, de textura tendra i cremosa, d’aroma dolça i penetrant, de gust franc, suau, agradable i molt característic. Té l’escorça natural de color marró clar.
C. Sant Ermengol, 37
La Seu d'Urgell - 25700
Tel. +34 973 35 02 66
formatge@dop-alturgell-cerdanya.com
Cadí SCCL
Sant ErmengoL, 37
La Seu d’Urgell - 25700 (Lleida)
Tel. +34 973 35 00 25
cadi@cadi.es