DOP Oli de l’Empordà
Varietats úniques, per uns olis únics
Els olis d’oliva d’aquesta DOP es caracteritzen per la seva excel·lent qualitat i per una singularitat clara: la seva complexitat aromàtica. Cosa que ve determinada per les varietats tradicionals de la zona i, des de la seva introducció a final del s. XX, l’arbequina. Hi ha constància documental del conreu de l’arbequina a l’Empordà des del s. XVIII, amb oliverars d’aquesta època.
Zona de producció i elaboració: comarques de l'Alt Empordà i del Baix Empordà, així com alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany.
Varietats: a partir de les varietats autòctones de l’Empordà -l’argudell, el corivell i la Llei de Cadaqués-, i arbequina.
Característiques: olis d’oliva verge extra límpids, transparents, sense vels ni terbolesa si es comercialitza filtrat. Són olis molt agradables al paladar, gustosos i aromàtics. Lleugerament astringents amb un amargor i una picantor en equilibri amb l’afruitat. Així com una complexitat aromàtica notable en la qual s’aprecien aromes que recorden l’ametlla, la nou verda, els anisats, el fonoll, la carxofa i a vegades el tomàquet.
Avinguda Salvador Dalí, 98 baixos
Figueres - 17600 (Girona)
+34 972 672 249
info@oliemporda.cat
Empordalia, SCCL
Ctra. de Roses a Pau, s/n - Pau
Ctra. de Roses, 3 – Vilajuïga
Pau - 17494 / 17493 Vilajuïga (Girona)
Tel. +34 972 53 01 40 (Pau)
Tel. + 34 972 53 00 43 (Vilajuïga)
info@empordalia.com
Trull Ylla, S.L.
Carrer Espolla 26,
17761 - Cabanes (Girona)
Tel. +34 972 50 59 80
info@trull-ylla.cat