DOP Pera de Lleida
La pera més dolça de la seva espècie
Arribem a Lleida, la zona on hi trobem la pera més dolça de la seva espècie. La seva dolçor és plena de matisos, els que ofereixen les tres varietats protegides per la DOP Pera de Lleida. Per la suculència, l’aroma i la dolçor característiques, la pera de Lleida és una fruita molt apreciada i valorada per tothom.
Zona de producció i elaboració: comprèn el municipi de Lleida, alguns municipis de les comarques del Segrià, les Garrigues, la Noguera i l’Urgell i tota la comarca del Pla d’Urgell.
Varietats: fruit de l’espècie Pyrus communis L. de les varietats llimonera, blanquilla i conference.
Característiques: les peres protegides presenten una dolçor i un gust característic degut al seu major nivell de sucres, major sucositat, sabor i aroma. En el cas de la varietat conference un aspecte diferencial és el tipus de russeting menys uniforme i més rústic, i de forma més arrodonida. Els fruits han de ser de les categories comercials extra i primera destinades al consum en fresc.
Corregidor Escofet, 64
Lleida - 25005
+34 973 22 01 49
peradelleida@peradelleida.es