DOP Oli Terra Alta

DOP
DOP Oli Terra AltaDOP Oli Terra AltaDOP Oli Terra AltaDOP Oli Terra AltaDOP Oli Terra Alta

DOP Oli Terra Alta

Una varietat única

Som a la DOP Oli Terra Alta, l’única zona de Catalunya on es cultiva la varietat empeltre. Aquesta comarca s’emmarca a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre on les condicions climàtiques i l’orografia determinen l’excel·lent qualitat dels olis produïts amb aquesta varietat.

Zona de producció i elaboració: a la comarca de Terra Alta i en alguns municipis de la Ribera d'Ebre.

Varietats: empeltre i arbequina amb una petita participació d’altres varietats com la morruda i la farga.

Característiques: el perfil organolèptic d'aquest oli és molt harmònic. L’afruitat d'oliva és verd amb notes madures i intens. Els tocs d'amargor i la sensació de picant es complementen amb una suau dolçor molt agradable per al paladar. Presenta connotacions de fruita seca molt característiques de la zona, com l'ametlla i la nou verda i una gran diversitat d'aromes vegetals secundàries que recorden la carxofa, el tomàquet i el plàtan.

Bassa d'en Gaire, 1
Gandesa - 43780 (Tarragona)
+34 977 42 04 74
info@dopoliterraalta.cat

Notícies

Notícies

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto