IGP Calçot de Valls
Producte celebrat i de celebració
El calçot de Valls és una ceba tendra, blanca i dolça que, rostida a la brasa i acompanyada de salsa de calçot és la base de la calçotada, una de les celebracions més populars de Catalunya.
Zona de producció: comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.
Varietats: cebes procedents de l’espècie d’Allium cepa L. de la varietat blanca gran tardana de Lleida.
Característiques: els calçots es conreen seguint unes pràctiques de cultiu tradicionals que duren gairebé un any. La varietat blanca gran tardana de Lleida destaca especialment per la seva dolçor i per la mida i el nombre de calçots obtinguts per ceba, habitualment de 4 a 7. Els calçots de Valls tenen una llargada de cama blanca de 15 a 25 cm i un diàmetre, mesurat a 5 cm de l’arrel, entre 1,7 i 2,5 cm.
Plaça del Carme, 9
Valls - 43800 (Tarragona)
+34 977 60 90 83
info@igpcalcotdevalls.cat