IGP Gall del Penedès
El gust, condicionat per la dieta del gall
En una zona d’arrels vitivinícoles s’hi cria el Gall del Penedès. Una producció estretament vinculada al territori on la IGP empara carn fresca del Gall del Penedès (mascles i femelles) de la varietat Penedesenca Negra millorada, provinent de la raça Penedesenca Tradicional.
Zona de producció i elaboració: comarques del Penedès, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.
Varietats: negra, aperdiuada, blat i barrada.
Característiques: la qualitat de la dieta, la cria en llibertat i una durada mínima de cria de 98 dies, proporcionen una carn poc greixosa, de qualitat gustativa elevada i una major proporció d’àcid linoleic. La seva dieta està basada en la dieta que tradicionalment s'ha dut a terme a la zona geogràfica de la IGP adaptada a les formulacions i tècniques agroalimentàries actuals, la qual es distingeix per incloure el granet de raïm (llavor de raïm) en la seva composició.
C. Hermenegild Clascar, 1-3 Pb
Vilafranca del Penedès - 08720 (Barcelona)
657 848 592
igpgalldelpenedes@gmail.com