DOP Mongeta del Ganxet
Un llegum molt apreciat en la gastronomia
Aquesta DOP engloba diverses zones del Maresme, Vallès i zones limítrofes. Es tracta d’un llegum exquisit molt apreciat en l’entorn gastronòmic que es caracteritza pel seu sabor suau, una cremositat persistent i una pell lleugerament rugosa i poc perceptible.
Zona de producció i elaboració: tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental així com alguns de la comarca del Maresme i de la Selva.
Varietats: phaseolus vulgaris L. del tipus varietat Ganxet, comercialitzada com a llegum sec o cuinat i en conserva.
Característiques: la mongeta del Ganxet presenta un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, amb un grau de ganxo d'entre 2 i 3 en una escala de curvatura de 0 a 3, i amb un pes mig d'entre 40-50 g per cada 100 llavors. Han de ser de la categoria comercial extra.
C. de Cuba 9-11
Sabadell - 08205 (Barcelona)
Tel. +34 607 536 941
dop@mongetadelganxet.cat