DOP Arròs del Delta de l’Ebre
Una zona fortament vinculada al cultiu de l’arròs
Ens trobem a la zona de Catalunya amb més tradició en la producció d’arròs: el Delta de l’Ebre, on es dediquen milers d’hectàrees a aquest cultiu. L’arròs destaca per la seva qualitat però també pels valors humans i naturals que representa.
Zona de producció i elaboració: municipis del Delta de l’Ebre de les comarques del Baix Ebre i Montsià.
Varietats: la DOP Arròs del Delta de l’Ebre empara diferents varietats de cultiu convencional o ecològic: bahia, tebre, fonsa, gleva, montsianell, bomba, guarà i olesa. Tots els arrossos blancs son categoria Extra amb els quals es poden cuinar tant arrossos secs com caldosos. Per incorporar a la dieta una dosi més alta d’energia i fibra es recomana l’arròs integral i per a elaborar amanides, la varietat olesa.
Característiques: es tracta d’un gra amb alt contingut en midó que li dona una gran capacitat d’absorció dels sabors, alhora que manté en tot moment la seva textura. És un arròs de gra semillarg i rodó, que destaca per la seva gran qualitat i sabor.
C. Salvador Dalí 27, 29
Amposta – 43870 (Tarragona)
Tel. +34 977 701 020
info@do-deltadelebre.com