QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista

11.10.2024

El pollastre Pota Blava tornarà a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa serà la seva entrada per la porta gran. Serà l’ingredient protagonista de la restauració del Prat del 10 al 27 d'octubre, amb una nova edició del consolidat esdeveniment. Aquesta au recorrerà, en forma de tapa, amb més de 25 bars i restaurants participants del Prat de Llobregat, donant rellevància a un producte de primera del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els restauradors i restauradores han creat un bon grapat d’atractives propostes gastronòmiques per a l’edició del 2024.

L’objectiu del #QuintoTapa2024 és dinamitzar la restauració, un sector econòmic clau de la ciutat i de la comarca, amb el producte estrella de les cuines de la ciutat, el pollastre Pota Blava, al qual s’afegeixen les verdures de temporada del nostre territori, que ens apropen a una alimentació més saludable i sostenible. La tapa Pota Blava tindrà un cost de 4,5 € i la tapa de la casa, de 3,5 €, i ambdues opcions inclouen la beguda Quinto Magna. 

 

Implicació del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat // Gràcies a la col·laboració del Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat (www.elpotablava.com), l’activitat comptarà amb un descompte especial com a acció de suport al sector de la restauració. En les accions de promoció, el Consell, amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, assumeix una part del cost del producte per tal de fomentar i promocionar la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.

El Pota Blava, primer pollastre amb IGP a l’estat, es caracteritza per un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes i unes cuixes sense plomes i allargades de color blau pissarrós. La seva criança en granja, amb espai suficient per al seu creixement, i una alimentació de qualitat li confereixen unes propietats úniques. Per això, quan surt de la cassola, el resultat és espectacular, amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i amb pocs greixos. 

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto