Dissabte 18 de gener, la gala dels XVII PremisGaudí de l'Acadèmia del Cinema Català van tenir sabor de productes amb segell de qualitat i proximitat. I és que els assistents a l’acte programat a l’Auditori del Centre de Convencions Internacional de Fòrum de Barcelonavan poder gaudir d'un tast a peu dret amb productes alimentaris amb DOP - IGP.
Els actors, els artistes, els tècnics, els gestors i els diversos representants institucionals van tastar plats i picades preparats amb productes certificats de la DOP Oli de Les Garrigues, DOP Oli Siurana, DOP Oli de la Terra Alta Oli, DOP Oli del Baix Ebre - Montsià, DOP Oli de l’Empordà, DOP Arròs del Delta de l’Ebre, DOPs Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, DOP Pera de Lleida, DOP Avellana de Reus. IGP El Pota Blava Pollastre i Capó del Prat, IGP Patates de Prades, IGP Calçot de Valls, IGP Llonganissa de Vic, IGP Pa de Pagès Català, IGP Torró d’Agramunt, IGP Gall del Penedès i la DOP Mongeta del Ganxet.
Aquesta iniciativa és gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i la Federació Catalana DOP-IGP per sumar esforços. La Federació valora molt positivament l’oportunitat de promoure els productes amb segell DOP i IGP en un moment en el qual se celebra la principal cita anual del cinema del nostre país: el lliurament dels guardons dels Premis Gaudí. Una nit per gaudir del cinema en català i un bon aparador pels productes certificats per la Unió Europea.