La Federació Catalana DOP-IGP serà al Trufforum Vic

9.02.2025

El cap de setmana del 8 al 9 de febrer de 2025, Vic va acollir una nova edició de la festa de la Tòfona i la Gastronomia, una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, amb degustacins, markets i xerrades divulgatives. Dissabte 8 de febrer de 17:30 a 18:30h va tenir lloc a l’escenari del Recinte Firal de El Sucre de Vic el taller, presentat per Helena García-Melero, Cuina salada, dolça i trufada d’Osona. Aquest taller, organitzat de manera conjunta entre dos col·lectius gastronòmics de la comarca, Taula Dolça (Col·lectiu de Pastissers d’Osona) i Osona Cuina (Grup de Cuiners de la comarca d’Osona), va permetre mostrar alguns dels secrets de la cuina salada, dolça i trufada, treballats amb ingredients de la Federació Catalana de les DOP i IGP.

D’altra banda, a l’espai Xics&Tòfona del Recinte Firal de El Sucre, zona experimental dedicada al públic infantil per donar-los a conèixer el món de la tòfona negra a través d’activitats pensades especialment per a ells. Diumenge, 9 de febrer, d’11:30 a 12:30h, va tenir el Taller infantil: Atipa’t de tòfona, amb Aida Riqué, mestra i coneixedora d’aquest producte agroalimentari. En el que, descobrint la tòfona i les diferents espècies que tenim i tastar alguns dels productes agroalimentaris trufats del Mercat de la Tòfona, es va oferir als nens i nenes participants de l’espai un tast de la nostra Llonganissa de Vic llescada.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto